Tel. 010 - 412 60 08

Filosofie

Wat MiER en het improviseren kenmerkt is dat ze tijdens een voorstelling of bijeenkomst bijna niet nadenken. Dat klinkt vreemd maar als je nadenkt ga je in je eigen hoofd zitten en mis je contact met de mensen om je heen. Het is de kunst volledig open te staan voor alles wat er om je heen gebeurt. Dat wordt zichtbaar in hun enorme interesse in mensen en onderwerpen. Als twee enorme sponzen slaan ze alles op en gebruiken razendsnel in gesprekken met de gasten of in de scenes. Het enige dat ze vooraf afspreken is hun gezamenlijk doel de rest is open. Daarom vinden we het ook zo vreselijk moeilijk als we te gast zijn op een bijeenkomst die bijvoorbeeld bedoeld is om te netwerken maar ondertussen vol zit met presentaties. Of een bijeenkomst waarin totaal geen nieuws wordt verteld.

Biografie

In 1993 liepen Michel Verheijden en Erik Kuperus elkaar tegen het lijf bij de Rotterdamse theatersportvereniging Pluk de Dag waarmee ze in 1999 en 2000 eerste werden op het NK theatersport.

Ondertussen hadden ze samen de lol van bedrijfsvoorstellingen ontdekt. Uiteenlopend van banken, hondenfokkers en kabelleggers tot kleuterjuffen en hartchirurgen hebben ze als MiER nu al ruim 1500 voorstellingen geïmproviseerd.

Door hun ervaring weet het duo elkaar blindelings te vinden en het enthousiasme dat zij uitstralen werkt aanstekelijk. Ze hebben inmiddels bij zoveel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken genomen dat ze aan iedere vergadertafel mee kunnen praten en expert zijn op het gebied van live-communicatie. Ze denken mee over de boodschap, zijn dagvoorzitters en leiden een debat. Dat is serieus, maar MiER kenmerkt zich toch vooral door veel energie, veel grappen en weinig kunst. In 2007 deed MiER voor de lol mee aan het Deltion cabaretfestival en won dit met een score van 8,97 (publieksjury).

Flickr

Muzikanten van MiER

MiER laat zich graag begeleiden door muzikanten die net zo flexibel en veelzijdig zijn dan zijzelf. in wisselende samenstellingen, maar altijd top! Aangezien we heel trots zijn om samen met deze mannen het podium te delen, stellen we er graag een paar aan jullie voor:

 

Emiel van Rijthoven emiel van rijthven

Al vele jaren de vaste pianist van MiER en daarmee mede verantwoordelijk voor onze unieke stijl. Maar daarnaast speelt hij met Waylon, Luzazul en gebruikt hij een Edison Award als boekensteun.

Ed Boekeedboekeee

Ed is een echt theaterbeest, begeleidt vele bekende en minder bekende artiesten zoals Mariska van Kolck, Ellen Evers, Sophie van Hoytema en ons dus. Bovendien schrijft hij ook muziek en liedteksten en is hij de ongekroonde koning van de woordgrappen.

 

Floris Verbeijfloris

is de meest veelzijdige muzikant die we kennen, en dat zegt wat. Hij schrijft muziek voor theater, film en TV, geeft les op het conservatorium, coacht managers en is baas van zowel Jazzkwartert VerbeijSoeters als de industriele indiepopband LouisV. En hij is nog sympathiek ook..

Scroll To Top